Διαδήλωση 20 Φεβρουαρίου 2021. «Απόγευμα Σαββάτου με κωδικό 6 στο κέντρο της πόλης..»

Καλή η συγκέντρωση και αρκετά τα μηνύματα που πέρασαν αλλά η πρωτοβουλία με τη διαδήλωση «Ως Δαμέ» δεν είχε παλμό. Εκτός αυτού πάλι, τα φαινόμενα απατούν.

Οι τραμπούκοι, ή λίγοι επαναστατημένοι, νέοι και κορίτσια με νταηλίκι, όπως η νεαρή καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας, μουσικός και καλλιτέχνης που τραυματίστηκε με το υδροβόλο της αστυνομίας, τον Αίαντα, ελέγχθηκαν και η περιφρούρηση που υποσχέθηκαν οι διοργανωτές δούλεψε.

Όπως λέει ο «Στροβολιώτης», το «πλήθος συντριπτικά περισσότερο από το σύνολο των μελών των συνδιοργανωτών» αλλά η αλήθεια είναι ότι τα ιδεολογικά στεγανά, η κομματική μηχανή και άλλες ετερόκλητες οργανώσεις δούλεψαν επίσης.

Το ΑΚΕΛ σαν γνήσιο κομμουνιστικό κόμμα – δικό μας το σχόλιο -, όπως αναφέρουν οι Cyprus Times, «προειδοποίησε» την κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να κτυπήσει ή να διαλύσει τη συγκέντρωση» και το κάλεσμα με τους κομματικούς μηχανισμούς θα πρέπει να δούλεψε.

Μαζί με Ακελικούς ήταν και η θύρα εννιά, αριστεριστές της Αντίφα,»νταούλια και ζουρνάδες», συνθήματα για τους μετανάστες στο κέντρο «Πουρνάρα».

Αλλά και συνειδητοποιημένοι πολίτες που πήγαν αυτοβούλως χωρίς υποδείξεις, μάλλον ήταν μουδιασμένοι. Για τον Στροβολιώτη, «Οι κουβέντες που κάναμε ήταν για τη διαφθορά και την Κύπρο«…–αν μπορούσαν να αναγνωριστούν κάποιοι μεταξύ τους αφού φορούσαν μάσκες αλλα και να μιλήσουν διότι–, «Όταν φτάναμε στο δια ταύτα όμως, αλλάζαμε κουβέντα».

ΦΩΤΟ : ΣΤΡΟΒΟΛΙΩΤΗΣ